Really nice chickies!

Zaterdag 2 april, 16 Brahma’s en 4 Cochin’s komen ons kippenhok op De viersprong in gebruik nemen. Zowel de Brahma als de Cochin zijn kippenrassen die veel op buitenplaatsen…

te vinden waren eind 19e eeuw. De Brahma en de Cochin zijn als exclusieve sier- en legkip in de bloeitijd van De Viersprong naar Nederland gekomen. Ze waren duur, een beetje Brahma of Cochin kostte volgens een catalogus uit de speciale collecties bibliotheek in Wageningen honderd jaar geleden al rond de f. 20.-. Na honderd jaar is de prijs nauwelijks veranderd. Met het afronden van een maatschappelijk stage project en met de ongelofelijke inzet van de vrijwilligers ( Iwan en Michiel) kan de eirenproductie op gang gebracht worden.

Weer een stukje buitenplaatscultuur terug gebracht, wat een leven en gezelligheid… de buizerd, vos, marter en fred… daar denken we even niet aan.

"Maatschappelijke stage kippies vermaakten zich opperbest".

De nestor van het kippenhok, "Iwan de geweldige".

9 Reacties op “Really nice chickies!”

 1. moniek de Bakker zegt:

  Wat een parels. Weet je zeker dat die rechtse niet een verklede buizerd is?
  Het buitenleven wordt steeds mooier. Iwan, wat vind je ervan? Kippetrots toch zeker.

  Ik kom ze de 23e bekijken
  Moniek

 2. Pieter Hemels zegt:

  “De brahma, de cochin”: ze zien er uit als edele tweevoeters. Wat een prachtige kippen. Het fenomeen kippepoot krijgt een geheel nieuwe betekenis. “Wil je een ommeletje Brahma?”. “nee, liever een Cochin sunny side up”. De lunch wordt nooit meer hetzelfde. Prachtig: dank jullie wel!

 3. Immy Kiesling zegt:

  Gezellig een paar beestjes bij De Viersprong! Komt er ook nog een Haantje, dan kan volgend jaar de speciale omelet BrahCoc bestelt worden. Tot paaszaterdag. Gr. Immy

 4. Nora Azergui zegt:

  Het ziet er fantastisch uit. Een plaatje in het bos.
  Elke morgen begroet worden door een Cochin of Brahma.. dat is zeer bijzonder!
  Mijn dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

 5. johan van der kleij zegt:

  Ik heb ze gisteravond mogen bewonderen. Ontzettend leuke beestjes.
  Iwan en Richard apetrots op het resultaat en ze hebben ze gisteren avond met liefde naar bed gebracht. Michiel was er ook bij voor zijn bijdrage.

 6. richard zegt:

  Zondagavond, ze zijn er nog allemaal en zitten heerlijk op stok.
  Wat en leven en wat een gezelligheid.
  Kraambezoek bij de kippen van Iwan, Marja, Youki, Michiel, Sjoerd, Sepp en Richard. Aan aandacht geen gebrek. Kleine verrassing bij het avondbezoek… een ontmoeting met de ree├źn is geen vraag maar en zekerheid. Feest!!!!!

 7. Iwan zegt:

  Leuk al jullie reacties. We (Richard, Michiel enik) kunnen wel stellen dat we gisteren na ruim een jaar bouwen aan het kippenhok de bewoonster mochten loslaten. 16 Brahma’s in 5 verschillende kleurentinten en 4 cochins.
  Het koppel kwam voorzichtig naar buiten nadat ze in het nachthok waren losgelaten maar s avonds was het gepiep om terug naar het nachthok te gaan niet van de lucht.
  Met de afsluiting van de maatschappelijke stage maakte de jongens en meiden de laatste werkzaamheden af door zilverstrokje in de netten boven de ren te knopen. Even zorgen dat de andere gevederde bosbewoners niet verstrikt raken of actie nemen de bewoners te komen killen.

 8. Jan Dijk zegt:

  wat een schitterend mooi hok. ik wil in het voorjaar wat ex legkippen hebben .dus moet ik een hokje hebben. aangezien jullie kippenhok de mooiste is, wil ik hem graag nabouwen. hebben jullie er bouwtekeningen van,en zo ja,zou ik er een kopie van mogen hebben. de maten kan ik nog aanpassen. ik wil 4 kippen ,hoe groot moet het nachthok zijn ,hebben jullie een idee.ik dacht zelf aan 1 meter bij ander half.ik kom zeker een keer kijken. erg benieuwt hoe het er in het echt uitziet. ik heb op internet echt alle kippenhokken gezien. maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. complimenten.

 9. richard zegt:

  Beste Jan,

  De weg bewandelen is mooier dan de aankomst. Ofwel, verdiep je erin, pluis het uit, ontdek en probeer. Al deze stappen hebben we ondernomen en dat maakt het kippenhok het mooist.

  Richard

Laat een reactie achter